Σχετικα με τη Βουρβουρού

Η Σιθωνία της Χαλκιδικής  είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα, με πολύ πλούσια και άβατη φύση καθώς και πληθώρα πανέμορφων παραλιών.  Στη  Βουρβουρού, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Σιθωνίας, μπορείτε να περάσετε διακοπές ξέγνοιαστες μακριά από την καθημερινότητα και  το άγχος της πόλης. Ακριβώς απέναντι από την βουρβουρού σε πολύ μικρή απόσταση, βρίσκεται ένα σύμπλεγμα νησιών με μεγαλύτερο νησί το Διάπορο. Τις πολλές και διάφορες παραλίες και κολπίσκους του μπορείτε να τις επισκεφθείτε πολύ εύκολα και με ένα από τα πολλά σκάφη που νοικιάζονται στον οικισμό, Το βουνό με το πευκόδασος και τα πανέμορφα μονοπάτια του στο νότιο τμήμα του οικισμού συμπληρώνει την ομορφιά του τοπίου.

Η Βουρβουρου διαθέτει σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, καφετέριες, café bar, όπως επίσης Souvenir Shop και ημερήσιο ελληνικό και ξένο τύπο.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται ο Άγιος Νικόλαος όπου μπορείτε να βρείτε Κέντρο Υγείας, Φαρμακείο, Αστυνομικό Τμήμα και Ταχυδρομείο, ενώ στην Νικήτη θα βρείτε μεταξύ άλλων και διάφορες τράπεζες.

Πέρα από την φυσική ομορφιά της η Βουρβουρού ενδείκνυται και για εξερεύνηση  της υπόλοιπης Χαλκιδικής με τις μοναδικές τις παραλίες και τους διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, μεταξύ αυτών την αρχαία Όλυνθο , την αρχαία πόλη της Ακάνθου και το σπήλαιο των Πετραλώνων. Από τον Όρμο Παναγιάς, λίγα χιλιόμετρα από την Βουρβουρού, ξεκινούν ημερήσιες κρουαζιέρες γύρω από το Άγιο Όρος  ενώ σε απόσταση λίγο περισσότερο της  μίας ώρας, βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη, γνωστή για την μακρόχρονη ιστορία της, την μεγάλη της αγορά και την πλούσια κοινωνική ζωή.

 

Βουρβουρού  – Όρμος Παναγιάς 8 χλμ

Βουρβουρού  – Άγιος Νικόλαος 10 χλμ

Βουρβουρού  – Νικήτη 12 χλμ

Βουρβουρού  – Μουδανιά 55 χλμ

Βουρβουρού  – Αεροδρόμιο Μακεδονία  103 χλμ

Βουρβουρού  – Θεσσαλονίκη 117χλμ